21.00
Twente
FC Twente

sc Heerenveen - FC Twente: statistieken Eredivisie

Komende woensdag staat sc Heerenveen tegen FC Twente op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Twente in het voordeel tegen Heerenveen. Wat wordt de uitkomst in het Abe Lenstra Stadion?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Twente. In De Grolsch Veste won Twente met 1-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Eredivisie. Iedere ploeg won tweemaal en vier wedstrijden eindigden met gelijke stand.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Twente het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. Heerenveen won tweemaal, tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

sc Heerenveen - FC Twente
Eredivisie
21.00, Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter, Alex Bos

Terugkijkend: Twente wint meer onderlinge duels dan Heerenveen

De ploeg uit Heerenveen en de Tukkers troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Eredivisie:
  • Er werden 22 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,44 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk twaalf goals. Dit is een gemiddelde van 1,33 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 56 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,22 schoten per wedstrijd. Beide teams schoten even vaak op doel.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Heerenveen scoorde met twee kopballen de meeste.

De ploeg van Kees van Wonderen al een tijd zonder winst

De ploeg uit Heerenveen heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Heerenveen gelijk tegen RKC (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Kees van Wonderen twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Heerenveen de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats sc Heerenveen:

• maakte 43 doelpunten in 27 competitieduels, een gemiddelde van 1,59.
  • scoorde thuis 24 keer en uit negentienmaal.
  • spelers schoten 90 keer op goal, gemiddeld 3,33 keer per duel.

Spelerstats sc Heerenveen:

• Pelle van Amersfoort is de topscorer van ‘t Fean deze competitie, met negen doelpunten.
  • Pawel Bochniewicz en Pelle van Amersfoort scoorden ieder tweemaal met het hoofd.
  • Osame Sahraoui scoorde driemaal met de linkervoet.
  • Luuk Brouwers en Pelle van Amersfoort scoorden ieder vijf keer met de rechtervoet.
  • Osame Sahraoui gaf vijfmaal een assist.