14.30
Pec zwolle
PEC Zwolle

sc Heerenveen - PEC Zwolle: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt sc Heerenveen thuis tegen PEC Zwolle in de 24e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Zijn de Superfriezen in een betere vorm tegen de formatie van Johnny Jansen in het Abe Lenstra Stadion?

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een remise (2-2) in Zwolle. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zevenmaal tegen in de Eredivisie. De teams wonnen ieder drie keer en één wedstrijd eindigde in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Heerenveen op papier beter dan PEC. De ploeg uit Heerenveen won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De formatie van Johnny Jansen won tweemaal, verloor twee duels en speelde éénmaal gelijk.

sc Heerenveen - PEC Zwolle
Eredivisie
14.30, Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter, Robin Hensgens

Terugblik: clubs aan elkaar gewaagd

De ploeg van Kees van Wonderen en de Blauwvingers kwamen elkaar sinds 2018 achtmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen 21 goals, gemiddeld 2,62 doelpunten per wedstrijd.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk elf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,38 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 53 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,62 schoten per wedstrijd. de Blauwvingers schoten het vaakst op doel, namelijk 28 keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,62. De Zwollenaren maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

De Superfriezen scoren veel

De Heerenveners scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,4 doelpunten. Heerenveen boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Volendam. Het werd 4-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Superfriezen twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. Heerenveen hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft. Espen van Ee neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats sc Heerenveen:

• scoorde 38 goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,65.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twintig van deze goals en uit achttien doelpunten.
  • spelers schoten 80 keer op goal, gemiddeld 3,48 keer per duel.