1 september 2024
19.00
Girona FC

Sevilla - Girona FC: statistieken LaLiga

Komende zondag staat Sevilla tegen Girona FC op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Girona in het voordeel tegen Sevilla. Wat wordt de uitkomst in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan?

Sevilla

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zesmaal tegen in de LaLiga. Van deze duels won Sevilla éénmaal en Girona FC won er vijf.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Girona op papier beter dan Sevilla. Girona FC won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Sevilla won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

Sevilla - Girona FC
LaLiga
19.00, Estadio Ramón Sánchez Pizjuan
Scheidsrechter, José María Sánchez

Terugkijkend: Girona wint meer onderlinge duels dan Sevilla

Sevilla en Blanquivermells kwamen elkaar sinds 2018 zesmaal tegen in de LaLiga:
  • Er vielen zeventien goals, gemiddeld 2,83 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negen doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,5 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 31 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,17 keer per wedstrijd. Spelers van Sevilla schoten het vaakst, namelijk zestien keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,33. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Sevilla al een tijd zonder winst

Sevilla heeft het zwaar en kan de laatste zeven duels geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Sevilla gelijk tegen Mallorca. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de spelers van Sevilla drie duels en speelden er twee gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Sevilla de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft. Saúl neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Sevilla:

• maakte 51 doelpunten in 41 competitieduels, een gemiddelde van 1,24.
  • scoorde thuis 28 keer en uit 23 keer.
  • de spelers schoten in totaal 134 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,27 keer per wedstrijd.