14.30
Feyenoord
Feyenoord

Sparta Rotterdam - Feyenoord: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat Sparta Rotterdam tegen Feyenoord op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Feyenoord in het voordeel tegen Sparta. Welke uitslag levert het komende duel op?

In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar negenmaal tegengekomen. Feyenoord won zes wedstrijden en driemaal was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Feyenoord het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Sparta won tweemaal, éénmaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Sparta Rotterdam - Feyenoord
Eredivisie
14.30, Sparta Stadion
Scheidsrechter, Alex Bos

Terugkijkend: Feyenoord wint meer onderlinge duels dan Sparta

De ploeg van Jeroen Rijsdijk en de mannen van Arne Slot kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er vielen 26 goals, gemiddeld 2,89 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zeventien goals. Dit is een gemiddelde van 1,89 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 51 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,67 keer per wedstrijd. de mannen van Arne Slot schoten het vaakst op doel, namelijk 31 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,22. Feyenoord scoorde met twee kopballen de meeste.

Sparta al een tijdje ongeslagen

De ploeg van Jeroen Rijsdijk speelt stabiel. De laatste vier wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Sparta gelijk tegen Twente. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Spartanen twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Sparta de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Sparta Rotterdam:

• scoorde 52 goals deze competitie in 36 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,44.
  • scoorde thuis 25 keer en uit 27 keer.
  • de spelers schoten in totaal 131 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,64 keer per wedstrijd.