15 september 2024
12.15
Go Ahead Eagles

Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Sparta Rotterdam thuis tegen Go Ahead Eagles in de 5e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Sparta heeft historisch het overwicht bij treffers met Go Ahead. Kunnen de Spartanen dit doortrekken?

In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Sparta drie keer, Go Ahead won er twee en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Sparta op papier beter dan Go Ahead. De ploeg van Jeroen Rijsdijk won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. De club uit Deventer won tweemaal, verloor drie duels en speelde niet gelijk.

Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles
Eredivisie
12.15, Sparta Stadion
Scheidsrechter, Edwin van de Graaf

Terugkijkend: Sparta wint meer onderlinge duels dan Go Ahead

De ploeg uit Spangen en de Eagles troffen elkaar vanaf 2018 zes keer in de Eredivisie:
  • Er vielen negen goals, gemiddeld 1,5 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vijf goals. Dit is een gemiddelde van 0,83 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 48 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 8 schoten per wedstrijd. Spelers van beide ploegen schoten even vaak op het doel.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,67. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

Sparta al een tijdje ongeslagen

De ploeg van Jeroen Rijsdijk speelt stabiel. De laatste zes wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Sparta boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Willem II. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Jeroen Rijsdijk twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. Sparta hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Sparta Rotterdam:

• maakte 55 doelpunten in 38 competitieduels, een gemiddelde van 1,45.
  • scoorde thuis 26 keer en uit 29 keer.
  • de spelers schoten in totaal 138 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,63 keer per wedstrijd.