12.15
Heracles
Heracles Almelo

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Sparta Rotterdam thuis tegen Heracles Almelo in de 1e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Sparta in het voordeel tegen Heracles. Welke uitslag levert het komende duel op?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zevenmaal tegen in de Eredivisie. Van deze duels won de ploeg uit Spangen tweemaal, de ploeg uit Almelo won er één en vier keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Sparta het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. Heracles won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo
Eredivisie
12.15, Sparta Stadion
Scheidsrechter, Sander van der Eijk

Terugblik: Sparta wint onderlinge duels vaker dan Heracles

De ploeg van Jeroen Rijsdijk en de Almeloërs troffen elkaar vanaf 2018 zeven keer in de Eredivisie:
  • Er werden veertien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk elf goals. Dit is een gemiddelde van 1,57 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 38 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,43 schoten per wedstrijd. Spelers van Sparta schoten het vaakst, namelijk 21 keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,14. De Almeloërs maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

De Spartanen kleurloos

De ploeg van Jeroen Rijsdijk kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. De vorige competitiewedstrijd won Sparta van Heerenveen met 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Spartanen vier duels en verloren er één Sparta hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Sparta Rotterdam:

• scoorde 51 goals deze competitie in 34 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,5.
  • scoorde thuis 25 keer en uit 26 keer.
  • de spelers schoten in totaal 128 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,76 keer per wedstrijd.