Bologna

Torino - Bologna: statistieken Serie A

Komende vrijdag staat Torino tegen Bologna op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Bologna lijkt in betere vorm tegen Torino, maar wie trekt er aan het langste eind in Stadio Olimpico Grande Torino?

Torino

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Bologna. In Stadio Renato Dall'Ara won Bologna met 2-0. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Torino drie keer, Bologna won er twee en vijf keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Bologna het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. Torino won éénmaal, tweemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Torino - Bologna
Serie A
3 mei 2024
20.45, Stadio Olimpico Grande Torino

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

Torino en de spelers van Bologna troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Serie A:
  • Er werden 25 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,27 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk veertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,27 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 66 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6 schoten per wedstrijd. de spelers van Torino schoten het vaakst op doel, namelijk 42 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,18. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Torino al een tijd zonder winst

De spelers van Torino hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd verloor Torino van Inter met 0-2. De afgelopen vijf competitieduels won Torino één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. Torino hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft. Adrien Tamèze neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Torino:

• maakte 31 doelpunten in 34 competitieduels, een gemiddelde van 0,91.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit zestien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 86 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,53 keer per wedstrijd.