20.00
Jong_Ajax
Jong Ajax

Willem II - Jong Ajax: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Aanstaande vrijdag speelt Willem II thuis tegen Jong Ajax in de 22e ronde van de Keuken Kampioen Divisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Willem II in het voordeel tegen Jong Ajax. Welke uitslag levert het komende duel op?

willem-ii-fans

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Jong Ajax. In De Toekomst won Jong Ajax met 1-0. In de afgelopen vijf Keuken Kampioen Divisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. Deze wedstrijden werden allemaal gewonnen door Willem II.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Willem II het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Jong Ajax won tweemaal, niet verloren en driemaal gelijkgespeeld.

Willem II - Jong Ajax
20.00, Koning Willem II Stadion
Scheidsrechter, Jesse Rozendal

Terugkijkend: Willem II wint meer onderlinge duels dan Jong Ajax

De ploeg van trainer Reinier Robbemond en de Ajacieden troffen elkaar vanaf 2018 drie keer in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er vielen zeven goals, gemiddeld 2,33 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk vijf goals. Dit is een gemiddelde van 1,67 per wedstrijd.

De club uit Tilburg al een tijd zonder verlies

De club uit Tilburg speelt stabiel. De laatste acht wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Willem II boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Oss. Het werd 5-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Tricolores vier duels en speelden er één gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Willem II de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Willem II:

• maakte 46 doelpunten in 21 competitieduels, een gemiddelde van 2,19.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 26 van deze goals en uit twintig doelpunten.

Spelerstats Willem II:

• Jeremy Bokila is met tien goals de topscorer van de Tilburgers in deze competitie.

De ploeg van Dave Vos al een tijd zonder verlies

De ploeg uit Amsterdam kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste acht duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Jong Ajax gelijk tegen Eindhoven. Het werd 2-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Amsterdammers twee duels en speelden er drie gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Jong Ajax de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Jong Ajax:

• scoorde 33 goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,65.
  • scoorde thuis zestien keer en uit zeventienmaal.