Kijken

De Europa League is na de Champions League het belangrijkste Europese toernooi voor clubs. Dit wordt jaarlijks gespeeld en hierin komen de runners-up uit verschillende Europese competities tegenover elkaar te staan. Denk dan aan clubs als Ajax, PSV, AS Roma, maar ook FC Union Berlin, Feyenoord en meer. Het is afhankelijk van hun prestaties in de landelijke competitie of ze een ticket weten te bemachtigen voor dit toernooi.

Ploegen die uitkomen in de Champions League, maar daarin niet verder komen zijn niet gelijk uitgeschakeld voor Europees topvoetbal. Zij stromen gaandeweg bij de Europa League in. Afvallers uit de Europa League kunnen weer instromen bij de Conference League, die qua niveau weer net wat lager ligt. Het uiteindelijke resultaat is dat er volop Europese wedstrijden zijn om van te genieten. Vanzelfsprekend is het mogelijk om wedstrijden in de Europa League live te kijken. Hiervoor ben je aangewezen op de tv-zenders die de live wedstrijden presenteren.

ZET IN & WIN!

Twee keuzes om de Europa League live te kijken

Tv-zenders sluiten met de UEFA een contract af, wat ze recht geeft op de uitzendrechten. Eens in de zoveel tijd zijn er nieuwe onderhandelingen en het gevolg is dat de uitzendrechten geregeld van tv-zender wisselen. Op dit moment kan je alle Europa League wedstrijden kijken bij betaalzender ESPN.

Deze zender heeft echter een samenwerking met Talpa, waardoor een selectie van de wedstrijden te bekijken valt op het open net bij Veronica of SBS, mits je een algemeen tv-abonnement hebt. In het verleden bezat RTL de rechten en met ingang van seizoen 2024/2025 gaan de voetbal rechten voor uitzendingen naar Ziggo.

UEFA Europa League kijken bij TOTO

Bij TOTO bieden we van veel verschillende wedstrijden livestreams aan. Als het op Europees topvoetbal aankomt in de Europa League, ben je echter aangewezen op de kanalen in Nederland (of België) die over de rechten beschikken. Wij hebben helaas niet de mogelijkheid om dit voetbal via een livestream uitzending aan te bieden.

Vanzelfsprekend kun je bij TOTO wel meedoen aan weddenschappen op de UEFA Europa League, die wij op een overzichtelijke wijze presenteren in ons sportsbook. Hier zie je precies welke wedstrijd wanneer gespeeld wordt en wat je opties zijn. Leuk om de spanning wat op te voeren terwijl je de wedstrijd live kijkt via tv of app.

Veelstelde vragen over het kijken van de UEFA Europa League


Welke zender zendt de Europa League uit?

In Nederland zijn er twee zenders die de Europa League live uitzenden. De meeste wedstrijden zijn via ESPN beschikbaar en Veronica/SBS zendt een selectie van de duels uit. Dit nog tot het seizoen 2024/2025, want vanaf dan zal Ziggo de Europa League gaan uitzenden.

Kan ik Europa League live kijken bij Ziggo?

Het is op dit moment niet mogelijk om direct bij Ziggo zelf de Europa League te kijken, hoewel je bij een tv-abonnement via deze provider toegang krijgt tot Veronica (of SBS), die een selectie wedstrijden uitzendt. Om alle Europa League wedstrijden te kijken kun je het best een abonnement op ESPN nemen.

Waar is de Europa League live te kijken in België?

In België wordt de Europa League uitgezonden door Sporza. Zij zenden complete wedstrijden, analyses en samenvattingen uit. Om niks van de Europa League actie te hoeven missen zit je in België bij deze zender aan het juiste adres. Tevens bieden zij de optie aan om uitzendingen via livestream te volgen op bijvoorbeeld mobiel. Dit via hun app.