15 maart 2024
20.30
RB Leipzig

1. FC Köln - RB Leipzig: statistieken Bundesliga

Aanstaande vrijdag speelt 1. FC Köln thuis tegen RB Leipzig in de 26e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Leipzig heeft historisch het overwicht bij treffers met Köln. Kunnen Die Roten Bullen dit doortrekken?

fc koln fans

Leipzig won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Red Bull Arena, met 6-0. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Köln één keer, Leipzig won er drie en vier keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Leipzig het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Köln won niet, tweemaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

1. FC Köln - RB Leipzig
Bundesliga
20.30, RheinEnergieStadion

Terugblik: Leipzig wint onderlinge duels vaker dan Köln

De ploeg uit Keulen en Die Roten Bullen troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Bundesliga:
  • Er vielen 30 goals, gemiddeld 3,33 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vijftien goals. Dit is een gemiddelde van 1,67 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 52 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,78 keer per wedstrijd. Die Roten Bullen schoten het vaakst op doel, namelijk 38 keer.
  • Er werden zes goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,67. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

Köln al een tijdje zonder winst

Die Geißböcke hebben het lastig en kunnen de laatste vijf duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd speelde Köln gelijk tegen Gladbach (3-3). De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Keulen twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Köln de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FC Köln:

• scoorde negentien goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,76.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden negen van deze goals en uit tien doelpunten.
  • spelers schoten 85 keer op goal, gemiddeld 3,4 keer per duel.

Spelerstats 1. FC Köln:

• Davie Selke is met vijf goals de topscorer van Die Geißböcke in deze competitie.
  • Faride Alidou scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Luca Waldschmidt scoorde twee keer met de linkervoet.
  • Davie Selke maakte vier goals met de rechtervoet.
  • Denis Huseinbasic en Florian Kainz gaven ieder drie keer een assist.

Die Roten Bullen scoren veel

De ploeg uit Leipzig scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,2 goals per wedstrijd. Leipzig boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Darmstadt. Het werd 2-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Leipzig drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Leipzig de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats RB Leipzig:

• scoorde 55 goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,2.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 32 van deze goals en uit 23 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 113 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,52 keer per wedstrijd.