18.30
Freiburg
SC Freiburg

1. FC Köln - SC Freiburg: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat 1. FC Köln tegen SC Freiburg op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Freiburg in het voordeel tegen Köln. Welke uitslag levert het komende duel op?

fc koln fans

Freiburg won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Europa-Park Stadion, met 2-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Bundesliga. Van deze wedstrijden won Köln drie keer, Freiburg won er vier en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Freiburg op papier beter dan Köln. De ploeg uit Freiburg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Keulen won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

1. FC Köln - SC Freiburg
Bundesliga
4 mei 2024
18.30, RheinEnergieStadion

Terugkijkend: Freiburg wint meer onderlinge duels dan Köln

De ploeg uit Keulen en Der Breisgau-Brasilianer kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen 25 goals, gemiddeld 2,78 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zestien goals. Dit is een gemiddelde van 1,78 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 44 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 4,89 schoten per wedstrijd. Der Breisgau-Brasilianer schoten het vaakst op doel, namelijk 24 keer.
  • Zevenmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,78. Freiburg scoorde met vijf kopballen de meeste.

Die Geißböcke al een tijd zonder winst

De ploeg uit Keulen heeft het moeilijk en kan de laatste drie wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Köln gelijk tegen Mainz. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Geißböcke één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. Köln hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FC Köln:

• maakte 24 doelpunten in 31 competitieduels, een gemiddelde van 0,77.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twaalf van deze goals en uit twaalf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 106 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,42 keer per wedstrijd.

Spelerstats 1. FC Köln:

• Davie Selke is met zes goals de topscorer van Die Geißböcke in deze competitie.
  • Faride Alidou maakte twee goals uit een kopbal.
  • Luca Waldschmidt scoorde tweemaal met de linkervoet.
  • Davie Selke scoorde vijfmaal met de rechtervoet.
  • Florian Kainz gaf vier keer een assist.

Der Breisgau-Brasilianer kleurloos

De ploeg uit Freiburg kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel verloor Freiburg van Wolfsburg. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Der Breisgau-Brasilianer twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. Freiburg hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft. Kiliann Sildillia speelt het komende duel niet, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats SC Freiburg:

• scoorde 43 goals deze competitie in 31 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,39.
  • scoorde thuis 27 keer en uit zestienmaal.