15.30
Freiburg
SC Freiburg

1. FC Union Berlin - SC Freiburg: statistieken Bundesliga

Aanstaande zaterdag speelt 1. FC Union Berlin thuis tegen SC Freiburg in de 34e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Union lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Freiburg, maar zijn Der Breisgau-Brasilianer in Stadion An der Alten Försterei in betere vorm?

union berlin fans

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (0-0) in Freiburg. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Bundesliga. Van deze duels won de ploeg uit Berlijn viermaal, de ploeg uit Freiburg won er twee en twee keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Freiburg het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. Union won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

1. FC Union Berlin - SC Freiburg
Bundesliga
18 mei 2024
15.30, Stadion An der Alten Försterei

Terugkijkend: Union wint meer onderlinge duels dan Freiburg

De ploeg uit Berlijn en Der Breisgau-Brasilianer kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden 25 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,78 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk veertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,56 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 50 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,56 schoten per wedstrijd. Spelers van Union schoten het vaakst, namelijk 27 keer.
  • Er werden zes goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,67. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Die Eisernen al een tijd zonder winst

Die Eisernen hebben het lastig en kunnen de laatste zeven duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd verloor Union van Köln met 2-3. De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Berlijn vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Union de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FC Union Berlin:

• scoorde 31 goals deze competitie in 33 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,94.
  • scoorde thuis twintig keer en uit elfmaal.
  • spelers schoten 97 keer op goal, gemiddeld 2,94 keer per duel.

Spelerstats 1. FC Union Berlin:

• Robin Gosens is de topscorer van de ploeg uit Berlijn deze competitie, met zes doelpunten.
  • Kevin Behrens scoorde viermaal met het hoofd.
  • Robin Gosens scoorde driemaal met de linkervoet.
  • Benedict Hollerbach scoorde driemaal met de rechtervoet.
  • Kevin Volland gaf vier keer een assist.

Freiburg al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Freiburg heeft het zwaar en kan de laatste vier duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Freiburg gelijk tegen Heidenheim (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Der Breisgau-Brasilianer één duel, verloren éénmaal en speelden drie keer gelijk. Freiburg hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats SC Freiburg:

• maakte 44 doelpunten in 33 competitieduels, een gemiddelde van 1,33.
  • scoorde thuis 28 keer en uit zestienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 98 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,97 keer per wedstrijd.