15.30
Wolfsburg
VfL Wolfsburg

1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg: statistieken Bundesliga

Aanstaande zaterdag speelt 1. FC Union Berlin thuis tegen VfL Wolfsburg in de 21e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Wolfsburg lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Union, maar zijn Die Eisernen in Stadion An der Alten Försterei in betere vorm?

union berlin fans

Wolfsburg won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Volkswagen Arena, met 2-1. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Union twee keer, Wolfsburg won er drie en drie keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Union op papier beter dan Wolfsburg. De ploeg uit Berlijn won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Wolfsburg won niet, verloor één duel en speelde viermaal gelijk.

1. FC Union Berlin - VfL Wolfsburg
Bundesliga
15.30, Stadion An der Alten Försterei

Terugkijkend: Wolfsburg wint meer onderlinge duels dan Union

De ploeg uit Berlijn en Die Wölfen kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen 22 goals, gemiddeld 2,44 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk veertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,56 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 47 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,22 keer per wedstrijd. Die Wölfen schoten het vaakst op doel, namelijk 27 keer.
  • Er werden acht goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,89. Union scoorde met vijf kopballen de meeste.

De ploeg uit Berlijn scoort weinig

De ploeg uit Berlijn scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld slechts 0,6 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Union van Leipzig met 0-2. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Berlijn twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Union de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats 1. FC Union Berlin:

• maakte achttien doelpunten in negentien competitieduels, een gemiddelde van 0,95.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden elf van deze goals en uit zeven doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 59 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,11 keer per wedstrijd.

Spelerstats 1. FC Union Berlin:

• Robin Gosens en Kevin Behrens zijn de topscorers van de ploeg uit Berlijn deze competitie, met ieder vier doelpunten.
  • Kevin Behrens scoorde viermaal met het hoofd.
  • Benedict Hollerbach scoorde tweemaal met de rechtervoet.
  • Aissa Laidouni en Kevin Volland gaven ieder drie keer een assist.

Wolfsburg al een tijdje ongeslagen

Die Wölfen kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste vier wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Wolfsburg gelijk tegen Hoffenheim. Het werd 2-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren Die Wölfen één duel en speelden er vier gelijk. Wolfsburg hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats VfL Wolfsburg:

• scoorde 25 goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,25.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit tien doelpunten.