17.30
Aston_Villa
Aston Villa

Arsenal - Aston Villa: statistieken Premier League

Aanstaande zondag speelt Arsenal thuis tegen Aston Villa in de 33e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Arsenal heeft historisch het overwicht bij treffers met Villa. Kunnen The Gunners dit doortrekken?

Emirates-Stadium-Arsenal

Eerder dit seizoen won Villa met 1-0 in Birmingham. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Premier League. Van deze wedstrijden won Arsenal vijf keer en Villa won er drie.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Arsenal op papier beter dan Villa. De ploeg uit Highbury won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg van Unai Emery won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Arsenal - Aston Villa
17.30, Emirates Stadium
Scheidsrechter, David Coote

Terugkijkend: Arsenal wint meer onderlinge duels dan Villa

De ploeg uit Highbury en The Lions troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Premier League:
  • Er werden 25 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,78 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twaalf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,33 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 59 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,56 keer per wedstrijd. Spelers van Villa schoten het vaakst, namelijk 31 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,22. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

The Gunners al een tijd zonder verlies

Het team van Mikel Arteta speelt stabiel. De laatste elf wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd won Arsenal van Brighton met 3-0. De afgelopen vijf competitieduels won het team van Mikel Arteta vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In vier van de vijf voorgaande wedstrijden hield Arsenal de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Arsenal:

• scoorde 75 goals deze competitie in 31 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,42.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 38 van deze goals en uit 37 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 111 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,58 keer per wedstrijd.

Spelerstats Arsenal:

• Bukayo Saka is de topscorer van de ploeg uit Highbury deze competitie, met veertien doelpunten.
  • Gabriel maakte vier goals uit een kopbal.
  • Bukayo Saka scoorde negenmaal met de linkervoet.
  • Gabriel Martinelli en Eddie Nketiah scoorden ieder vijf keer met de rechtervoet.