27 april 2024
21.00
Chelsea

Aston Villa - Chelsea: statistieken Premier League

Aanstaande zaterdag speelt Aston Villa thuis tegen Chelsea in de 35e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Chelsea heeft historisch het overwicht maar Villa lijkt in betere vorm. Kunnen The Blues dit doortrekken?

Aston Villa

Villa won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Stamford Bridge, met 0-1. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Birmingham tweemaal, de formatie van Mauricio Pochettino won er vijf en één keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Villa het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Chelsea won tweemaal, éénmaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Aston Villa - Chelsea
21.00, Villa Park
Scheidsrechter, Craig Pawson

Terugblik: Chelsea wint onderlinge duels vaker dan Villa

De ploeg uit Birmingham en The Blues troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Premier League:
  • Er werden 23 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,56 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk dertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,44 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 63 keer op goal geschoten, gemiddeld 7 keer per wedstrijd. The Blues schoten het vaakst op doel, namelijk 35 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,33. The Blues maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

De ploeg van Unai Emery scoort veel

The Villians scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,2 doelpunten. De vorige competitiewedstrijd won Villa van Bournemouth met 3-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Lions drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Villa de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Aston Villa:

• scoorde 71 goals deze competitie in 34 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,09.
  • scoorde thuis 43 keer en uit 28 keer.
  • spelers schoten 111 keer op goal, gemiddeld 3,26 keer per duel.

Spelerstats Aston Villa:

• Ollie Watkins is de topscorer van de ploeg van Unai Emery deze competitie, met negentien doelpunten.
  • Leon Bailey scoorde minstens twee wedstrijden achter elkaar.
  • Ollie Watkins scoorde vijfmaal met het hoofd.
  • Leon Bailey scoorde zes keer met de linkervoet.
  • Ollie Watkins maakte tien goals met de rechtervoet.
  • Ollie Watkins gaf twaalf keer een assist.

Chelsea scoort veel

De ploeg uit Chelsea scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,8 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Chelsea van Arsenal met 0-5. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Chelsea twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Chelsea de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Chelsea:

• scoorde thuis 35 keer en uit 26 keer.
  • de spelers schoten in totaal 112 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,5 keer per wedstrijd.