18.30
Everton
Everton

Aston Villa - Everton: statistieken Premier League

Aanstaande zaterdag speelt Aston Villa thuis tegen Everton in de 4e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Villa in het voordeel tegen Everton. Welke uitslag levert het komende duel op?

Aston Villa

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Premier League. Van deze wedstrijden won Villa zeven keer en drie keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Villa het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Everton won éénmaal, viermaal verloren en niet gelijkgespeeld.

Aston Villa - Everton
18.30, Villa Park

Terugkijkend: Villa wint meer onderlinge duels dan Everton

De ploeg uit Birmingham en The Toffees kwamen elkaar sinds 2018 tienmaal tegen in de Premier League:
  • Er vielen twintig goals, gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk elf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,1 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 46 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 4,6 schoten per wedstrijd. Beide teams schoten even vaak op doel.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,3. The Toffees maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Villa kleurloos

The Villians geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd won Villa van Leicester met 2-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Unai Emery twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. Villa hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Aston Villa:

• maakte 80 doelpunten in 41 competitieduels, een gemiddelde van 1,95.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 48 van deze goals en uit 32 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 126 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,07 keer per wedstrijd.

Spelerstats Aston Villa:

• Amadou Onana en Jhon Durán zijn de topscorers van de ploeg van Unai Emery deze competitie, met ieder twee doelpunten.
  • Amadou Onana en Jhon Durán maakten ieder één goal uit een kopbal.
  • Amadou Onana en Jhon Durán scoorden ieder één keer met de linkervoet.