14 april 2024
17.30
Werder Bremen

Bayer 04 Leverkusen - Werder Bremen: statistieken Bundesliga

Aanstaande zondag speelt Bayer 04 Leverkusen thuis tegen Werder Bremen in de 29e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kunnen de Die Grün-Weißen de winstreeks van de ploeg uit Leverkusen doorbreken?

bayer leverkusen

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Leverkusen. In het wohninvest Weserstadion won Leverkusen met 0-3. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Bundesliga. Van deze duels won de ploeg uit Leverkusen driemaal, Werder won er één en vier keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Leverkusen op papier beter dan Werder. De ploeg uit Leverkusen won vijf keer, verloor nul wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Werder won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

Bayer 04 Leverkusen - Werder Bremen
Bundesliga
17.30, BayArena

Terugkijkend: Leverkusen wint meer onderlinge duels dan Werder

De ploeg uit Leverkusen en Die Grün-Weißen kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen 33 goals, gemiddeld 3,67 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk negentien goals. Dit is een gemiddelde van 2,11 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 48 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,33 schoten per wedstrijd. Spelers van Leverkusen schoten het vaakst, namelijk 26 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,44. Die Werkself maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Zegereeks Leverkusen

De ploeg uit Leverkusen timmert aan de weg. De club kon de laatste negen duels winnen. De vorige competitiewedstrijd won Leverkusen van Union met 1-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Leverkusen alles. Leverkusen hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Bayer 04 Leverkusen:

• scoorde 69 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,46.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 38 van deze goals en uit 31 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 131 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,68 keer per wedstrijd.