Chelsea

Bournemouth - Chelsea: statistieken Premier League

Komende zaterdag staat Bournemouth tegen Chelsea op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Chelsea heeft historisch het overwicht bij treffers met Bournemouth. Kunnen The Blues dit doortrekken?

Bournemouth

In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Bournemouth twee keer, Chelsea won er vier en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Chelsea op papier beter dan Bournemouth. De ploeg uit Chelsea won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Bournemouth won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Bournemouth - Chelsea
21.00, Vitality Stadium

Terugkijkend: Chelsea wint meer onderlinge duels dan Bournemouth

De ploeg uit Bournemouth en The Blues troffen elkaar vanaf 2018 acht keer in de Premier League:
  • Er werden twintig doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,5 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk dertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,62 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 60 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,5 keer per wedstrijd. Spelers van Chelsea schoten het vaakst, namelijk 35 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,5. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

De ploeg uit Bournemouth zonder richting

The Poppies geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd won Bournemouth van Everton met 3-2. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Bournemouth één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Bournemouth de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Bournemouth:

• maakte 59 doelpunten in 41 competitieduels, een gemiddelde van 1,44.
  • scoorde thuis 28 keer en uit 31 keer.
  • de spelers schoten in totaal 140 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,41 keer per wedstrijd.

Spelerstats Bournemouth:

• Antoine Semenyo is de topscorer van de ploeg uit Bournemouth deze competitie, met twee doelpunten.
  • Lewis Cook en Luis Sinisterra maakten ieder één goal uit een kopbal.
  • Antoine Semenyo scoorde éénmaal met de linkervoet.
  • Marcus Tavernier en Antoine Semenyo maakten ieder één goal met de rechtervoet.

The Blues scoren veel

De ploeg uit Chelsea scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,2 goals per wedstrijd. Het vorige duel speelde Chelsea gelijk tegen Palace. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Chelsea drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. Chelsea hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Chelsea:

• maakte 84 doelpunten in 41 competitieduels, een gemiddelde van 2,05.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 45 van deze goals en uit 39 doelpunten.