16.00
Everton
Everton

Bournemouth - Everton: statistieken Premier League

Aanstaande zaterdag speelt Bournemouth thuis tegen Everton in de 30e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Zijn The Poppies in een betere vorm tegen de formatie van Sean Dyche in het Vitality Stadium?

Bournemouth

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Everton. In Goodison Park won Everton met 3-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zesmaal tegen in de Premier League. Van deze duels won de ploeg uit Bournemouth driemaal, de ploeg uit Liverpool won er twee en één keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Bournemouth het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Everton won niet, driemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Bournemouth - Everton
16.00, Vitality Stadium
Scheidsrechter, Sam Barrott

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

De ploeg van Andoni Iraola en The Toffees troffen elkaar vanaf 2018 zeven keer in de Premier League:
  • Er werden 21 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk twaalf goals. Dit is een gemiddelde van 1,71 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 49 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7 schoten per wedstrijd. The Poppies schoten het vaakst op doel, namelijk 25 keer.
  • Zevenmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 1. The Poppies maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Bournemouth al een tijdje ongeslagen

De ploeg uit Bournemouth speelt stabiel. De laatste drie wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd won Bournemouth van Luton met 4-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Bournemouth twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. Bournemouth hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Bournemouth:

• maakte 41 doelpunten in 28 competitieduels, een gemiddelde van 1,46.
  • scoorde thuis achttien keer en uit 23 keer.
  • de spelers schoten in totaal 96 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,43 keer per wedstrijd.