Liverpool

Bournemouth - Liverpool: statistieken Premier League

Komende zondag staat Bournemouth tegen Liverpool op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Liverpool lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Bournemouth, maar zijn The Poppies in het Vitality Stadium in betere vorm?

Bournemouth

Liverpool won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Anfield, met 3-1. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Bournemouth één keer en Liverpool won er vijf.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Bournemouth het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. Liverpool won driemaal, niet verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Bournemouth - Liverpool
17.30, Vitality Stadium
Scheidsrechter, Andy Madley

Terugkijkend: Liverpool wint meer onderlinge duels dan Bournemouth

De ploeg uit Bournemouth en The Reds troffen elkaar vanaf 2018 zeven keer in de Premier League:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 3,86 doelpunten per wedstrijd.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zeventien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,43 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 48 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,86 schoten per wedstrijd. The Reds schoten het vaakst op doel, namelijk 34 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,57. The Reds maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Bournemouth scoort veel

De ploeg van Andoni Iraola scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,4 goals per wedstrijd. Het vorige duel verloor Bournemouth van Spurs. Het werd 1-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Bournemouth vier wedstrijden en verloor er één Bournemouth hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Bournemouth:

• scoorde 28 goals deze competitie in negentien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,47.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden elf van deze goals en uit zeventien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 63 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,32 keer per wedstrijd.

Spelerstats Bournemouth:

• Dominic Solanke is met twaalf goals de topscorer van The Poppies in deze competitie.
  • Marcos Senesi en Dominic Solanke maakten ieder twee goals uit een kopbal.
  • Marcus Tavernier scoorde twee keer met de linkervoet.
  • Dominic Solanke scoorde negenmaal met de rechtervoet.
  • Marcus Tavernier gaf vier keer een assist.

De ploeg uit Liverpool al een tijd zonder verlies

De ploeg van Jürgen Klopp speelt stabiel. De laatste dertien wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Liverpool boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Newcastle. Het werd 4-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Reds drie duels en speelden er twee gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Liverpool de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Liverpool:

• scoorde 43 goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,15.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 26 van deze goals en uit zeventien doelpunten.
  • spelers schoten 88 keer op goal, gemiddeld 4,4 keer per duel.