15.00
SS_Lazio
SS Lazio

Cagliari - SS Lazio: statistieken Serie A

Komende zaterdag staat Cagliari tegen SS Lazio op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Lazio in het voordeel tegen Cagliari. Wat wordt de uitkomst in Unipol Domus?

Cagliari

Lazio won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Stadio Olimpico, met 1-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Lazio zeven keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Lazio het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Cagliari won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Cagliari - SS Lazio
Serie A
15.00, Unipol Domus

Terugblik: Lazio wint onderlinge duels vaker dan Cagliari

Cagliari en de spelers van SS Lazio troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Serie A:
  • Er vielen 24 goals, gemiddeld 2,67 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk veertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,56 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 66 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,33 schoten per wedstrijd. Spelers van Lazio schoten het vaakst, namelijk 42 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,44. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Cagliari al een tijdje zonder winst

Cagliari heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Cagliari van Roma. Het werd 0-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Cagliari één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Cagliari hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Cagliari:

• scoorde 21 goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,91.
  • scoorde thuis veertien keer en uit zevenmaal.
  • spelers schoten 57 keer op goal, gemiddeld 2,48 keer per duel.

Spelerstats Cagliari:

• Leonardo Pavoletti is met vier goals de topscorer van de spelers van Cagliari in deze competitie.
  • Zito Luvumbo scoorde drie keer met de linkervoet.
  • Leonardo Pavoletti maakte drie goals met de rechtervoet.

Lazio kleurloos

De spelers van SS Lazio geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Lazio van Atalanta. Het werd 1-3. De afgelopen vijf competitieduels won SS Lazio drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Lazio de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats SS Lazio:

• maakte 25 doelpunten in 22 competitieduels, een gemiddelde van 1,14.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden twaalf van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 48 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,18 keer per wedstrijd.