17.00
Aston_Villa
Aston Villa

Crystal Palace - Aston Villa: statistieken Premier League

Aanstaande zondag speelt Crystal Palace thuis tegen Aston Villa in de 38e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Villa heeft historisch het overwicht maar Palace lijkt in betere vorm. Kunnen The Villians dit doortrekken?

Crystal-Palace-fans

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Villa. In Villa Park won Villa met 3-1. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Londen driemaal, de ploeg uit Birmingham won er vier en één keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Palace op papier beter dan Villa. De ploeg uit Londen won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Birmingham won tweemaal, verloor één duel en speelde tweemaal gelijk.

Crystal Palace - Aston Villa
19 mei 2024
17.00, Selhurst Park
Scheidsrechter, Darren Bond

Terugblik: Villa wint onderlinge duels vaker dan Palace

Palace en The Lions troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Premier League:
  • Er werden 25 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,78 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zestien goals. Dit is een gemiddelde van 1,78 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 62 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,89 schoten per wedstrijd. Spelers van Palace schoten het vaakst, namelijk 33 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,22. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

De ploeg uit Londen al een tijd zonder verlies

Palace speelt stabiel. De laatste zes wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. Palace boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Wolverhampton. Het werd 3-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Glaziers vier duels en speelden er één gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Palace de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Crystal Palace:

• scoorde 52 goals deze competitie in 37 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,41.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 32 van deze goals en uit twintig doelpunten.
  • spelers schoten 109 keer op goal, gemiddeld 2,95 keer per duel.

Spelerstats Crystal Palace:

• Jean-Philippe Mateta is met dertien goals de topscorer van The Eagles in deze competitie.
  • Michael Olise en Jean-Philippe Mateta scoorden minstens twee wedstrijden achter elkaar.
  • Michael Olise scoorde negen keer met de linkervoet.
  • Jean-Philippe Mateta scoorde tienmaal met de rechtervoet.
  • Jordan Ayew gaf zeven keer een assist.