20.30
Augsburg
FC Augsburg

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg: statistieken Bundesliga

Aanstaande vrijdag speelt Eintracht Frankfurt thuis tegen FC Augsburg in de 30e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Eintracht heeft historisch het overwicht maar Augsburg lijkt in betere vorm. Kunnen Die Adler dit doortrekken?

eintracht frankfurt fans

Augsburg won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in WWK ARENA, met 2-1. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Eintracht vijf keer, Augsburg won er twee en drie keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Augsburg op papier beter dan Eintracht. De ploeg uit Augsburg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Frankfurt won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg
Bundesliga
20.30, Deutsche Bank Park

Terugblik: Eintracht wint onderlinge duels vaker dan Augsburg

De ploeg uit Frankfurt en Die Fuggerstädter kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen 30 goals, gemiddeld 2,73 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk veertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,27 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 80 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,27 keer per wedstrijd. Die Adler schoten het vaakst op doel, namelijk 41 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,45. Die Adler maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk vijfmaal.

Eintracht al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Frankfurt heeft het moeilijk en kan de laatste vier wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Eintracht van Stuttgart. Het werd 0-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Frankfurt één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Eintracht de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Eintracht Frankfurt:

• scoorde 43 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,48.
  • scoorde thuis 23 keer en uit twintigmaal.
  • de spelers schoten in totaal 80 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,76 keer per wedstrijd.