Bournemouth
Bournemouth

Everton - Bournemouth: statistieken Premier League

Komende zaterdag staat Everton tegen Bournemouth op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Bournemouth heeft historisch het overwicht maar Everton lijkt in betere vorm. Kunnen The Poppies dit doortrekken?

In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze duels won de formatie van Sean Dyche driemaal, de ploeg uit Bournemouth won er vier en één keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Everton op papier beter dan Bournemouth. De ploeg uit Liverpool won één keer, verloor drie wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Bournemouth won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

Everton - Bournemouth
16.00, Goodison Park
Scheidsrechter, Stuart Attwell

Terugblik: Bournemouth wint onderlinge duels vaker dan Everton

De ploeg uit Liverpool en The Poppies kwamen elkaar sinds 2018 achtmaal tegen in de Premier League:
  • Er werden 24 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk veertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,75 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 54 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,75 schoten per wedstrijd. The Poppies schoten het vaakst op doel, namelijk 28 keer.
  • Er werden acht goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 1. Bournemouth scoorde met vijf kopballen de meeste.

Everton al een tijdje zonder winst

De formatie van Sean Dyche heeft het moeilijk en kan de laatste drie wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Everton van Spurs met 0-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Toffees één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Everton hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Everton:

• maakte 40 doelpunten in 40 competitieduels, een gemiddelde van 1.
  • scoorde thuis 22 keer en uit achttienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 116 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,9 keer per wedstrijd.

Bournemouth al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Bournemouth heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Bournemouth gelijk tegen Newcastle. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren The Poppies drie duels en speelden er twee gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Bournemouth de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Bournemouth:

• scoorde 56 goals deze competitie in 40 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,4.