Crystal_Palace
Crystal Palace

Everton - Crystal Palace: statistieken Premier League

Komende maandag staat Everton tegen Crystal Palace op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Everton lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Palace, maar zijn The Glaziers in Goodison Park in betere vorm?

Everton won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Selhurst Park, met 2-3. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Liverpool vijfmaal, Palace won er één en vier keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Palace op papier beter dan Everton. De ploeg uit Londen won twee keer, verloor drie wedstrijden en speelde nul keer gelijk. De ploeg uit Liverpool won niet, verloor twee duels en speelde driemaal gelijk.

Everton - Crystal Palace
21.00, Goodison Park
Scheidsrechter, Paul Tierney

Terugblik: Everton wint onderlinge duels vaker dan Palace

De ploeg uit Liverpool en The Eagles kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Premier League:
  • Er vielen 28 goals, gemiddeld 2,55 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk achttien goals. Dit is een gemiddelde van 1,64 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 61 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,55 keer per wedstrijd. Spelers van Everton schoten het vaakst, namelijk 39 keer.
  • Zesmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,55. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

Everton al een tijdje zonder winst

De formatie van Sean Dyche heeft het zwaar en kan de laatste zeven duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Everton van City met 0-2. De afgelopen vijf competitieduels verloor de formatie van Sean Dyche twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Everton de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Everton:

• scoorde 26 goals deze competitie in 24 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,08.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden dertien van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • spelers schoten 73 keer op goal, gemiddeld 3,04 keer per duel.