24 april 2024
21.00
Liverpool

Everton - Liverpool: statistieken Premier League

Aanstaande woensdag speelt Everton thuis tegen Liverpool in de 29e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Liverpool heeft historisch het overwicht bij treffers met Everton. Kunnen The Reds dit doortrekken?

Eerder dit seizoen won Liverpool met 2-0 in Liverpool. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Premier League. Van deze wedstrijden won Everton één keer, Liverpool won er vijf en vier keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Liverpool op papier beter dan Everton. De ploeg uit Liverpool won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De formatie van Sean Dyche won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Everton - Liverpool
21.00, Goodison Park

Terugblik: Liverpool wint onderlinge duels vaker dan Everton

De formatie van Sean Dyche en The Reds troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Premier League:
  • Er werden 25 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,27 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk dertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,18 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 63 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,73 schoten per wedstrijd. Spelers van Liverpool schoten het vaakst, namelijk 39 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,45. Liverpool scoorde met drie kopballen de meeste.

Everton scoort weinig

The Toffees scoorden de laatste vijf duels slechts 0,6 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Everton van Chelsea met 0-6. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Liverpool één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Everton hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Everton:

• scoorde 32 goals deze competitie in 32 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • scoorde thuis zestien keer en uit zestienmaal.
  • spelers schoten 100 keer op goal, gemiddeld 3,12 keer per duel.

Spelerstats Everton:

• Abdoulaye Doucouré is de topscorer van de formatie van Sean Dyche deze competitie, met zes doelpunten.
  • Amadou Onana scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Jack Harrison scoorde drie keer met de linkervoet.
  • Abdoulaye Doucouré en Dominic Calvert-Lewin maakten ieder vier goals met de rechtervoet.
  • Dwight McNeil gaf vijfmaal een assist.