14.30
Nottingham_Forest
Nottingham Forest

Everton - Nottingham Forest: statistieken Premier League

Aanstaande zondag speelt Everton thuis tegen Nottingham Forest in de 34e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Everton heeft historisch het overwicht maar Forest lijkt in betere vorm. Kunnen The Toffees dit doortrekken?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Everton. In City Ground won Everton met 0-1. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Premier League. Deze wedstrijden eindigden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Forest op papier beter dan Everton. De ploeg van Steve Cooper won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. De ploeg uit Liverpool won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Everton - Nottingham Forest
14.30, Goodison Park
Scheidsrechter, Chris Kavanagh

Terugkijkend: Everton wint meer onderlinge duels dan Forest

De ploeg uit Liverpool en The Tricky Trees kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Premier League:
  • Er vielen zeven goals, gemiddeld 2,33 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vier goals. Dit is een gemiddelde van 1,33 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er achttien keer op goal geschoten, gemiddeld 6 keer per wedstrijd. Spelers van Everton schoten het vaakst, namelijk tien keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Everton scoorde met één kopbal de meeste.

The Toffees scoort weinig

The Toffees scoorden de laatste vijf duels slechts 0,6 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Everton van Chelsea met 0-6. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Toffees één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Everton de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Everton:

• scoorde 32 goals deze competitie in 32 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zestien van deze goals en uit zestien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 100 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,12 keer per wedstrijd.

Spelerstats Everton:

• Abdoulaye Doucouré is met zes goals de topscorer van The Toffees in deze competitie.
  • Amadou Onana maakte twee goals uit een kopbal.
  • Jack Harrison scoorde drie keer met de linkervoet.
  • Abdoulaye Doucouré en Dominic Calvert-Lewin maakten ieder vier goals met de rechtervoet.
  • Dwight McNeil gaf vijf keer een assist.

Forest kleurloos

The Tricky Trees geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Forest gelijk tegen Wolverhampton (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Tricky Trees één duel, verloren éénmaal en speelden drie keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Forest de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Nottingham Forest:

• scoorde 42 goals deze competitie in 33 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,27.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 25 van deze goals en uit zeventien doelpunten.
  • spelers schoten 87 keer op goal, gemiddeld 2,64 keer per duel.