12.30
SS_Lazio
SS Lazio

Fiorentina - SS Lazio: statistieken Serie A

Aanstaande zondag speelt Fiorentina thuis tegen SS Lazio in de 5e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Lazio in het voordeel tegen Fiorentina. Wat wordt de uitkomst in Stadio Artemio Franchi?

Fiorentina

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar twaalfmaal tegen in de Serie A. Van deze duels won Fiorentina tweemaal, SS Lazio won er acht en twee keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Lazio het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Fiorentina won éénmaal, éénmaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

Fiorentina - SS Lazio
Serie A
12.30, Stadio Artemio Franchi
Scheidsrechter, Matteo Marcenaro

Terugkijkend: Lazio wint meer onderlinge duels dan Fiorentina

Fiorentina en de spelers van SS Lazio kwamen elkaar sinds 2018 twaalfmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen 28 goals, gemiddeld 2,33 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zestien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,33 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 73 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,08 schoten per wedstrijd. Spelers van Fiorentina schoten het vaakst, namelijk 41 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,33. De spelers van SS Lazio maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Fiorentina al een tijdje zonder winst

Fiorentina heeft het moeilijk en kan de laatste vier wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Fiorentina van Atalanta met 2-3. De afgelopen vijf competitieduels won Fiorentina één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Fiorentina de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Fiorentina:

• scoorde 66 goals deze competitie in 42 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,57.
  • scoorde thuis 39 keer en uit 27 keer.
  • de spelers schoten in totaal 137 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,26 keer per wedstrijd.