20.45
SS_Lazio
SS Lazio

Fiorentina - SS Lazio: statistieken Serie A

Aanstaande maandag speelt Fiorentina thuis tegen SS Lazio in de 26e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Lazio in het voordeel tegen Fiorentina. Wat wordt het deze keer in Stadio Artemio Franchi?

Fiorentina

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Lazio. In Stadio Olimpico won Lazio met 1-0. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Fiorentina één keer, Lazio won er zeven en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Lazio op papier beter dan Fiorentina. SS Lazio won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Fiorentina won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Fiorentina - SS Lazio
Serie A
20.45, Stadio Artemio Franchi
Scheidsrechter, Marco Guida

Terugblik: Lazio wint onderlinge duels vaker dan Fiorentina

Fiorentina en de spelers van SS Lazio kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen 25 goals, gemiddeld 2,27 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk veertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,27 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 68 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,18 keer per wedstrijd. I Viola schoten het vaakst op doel, namelijk 36 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,36. De spelers van SS Lazio maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Fiorentina kleurloos

Fiorentina kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel speelde Fiorentina gelijk tegen Empoli. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen I Viola één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Fiorentina de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Fiorentina:

• scoorde 37 goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,48.
  • scoorde thuis 22 keer en uit vijftienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 70 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,8 keer per wedstrijd.

Spelerstats Fiorentina:

• Nicolás González is de topscorer van Fiorentina deze competitie, met zeven doelpunten.
  • Lucas Martínez Quarta en Nicolás González maakten ieder drie goals uit een kopbal.
  • Nicolás González en M'Bala Nzola maakten ieder twee goals met de linkervoet.
  • Giacomo Bonaventura en Lucas Beltrán maakten ieder vijf goals met de rechtervoet.
  • Alfred Duncan gaf vijfmaal een assist.