16.00
Nottingham_Forest
Nottingham Forest

Liverpool - Nottingham Forest: statistieken Premier League

Aanstaande zaterdag speelt Liverpool thuis tegen Nottingham Forest in de 4e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kunnen de The Tricky Trees de winstreeks van de ploeg uit Liverpool doorbreken?

Liverpool-fans-Wembley

In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Liverpool driemaal en de ploeg uit Nottingham won er één.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Liverpool het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Forest won tweemaal, éénmaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Liverpool - Nottingham Forest
16.00, Anfield

Terugkijkend: Liverpool wint meer onderlinge duels dan Forest

De ploeg uit Liverpool en The Tricky Trees troffen elkaar vanaf 2018 vier keer in de Premier League:
  • Er werden tien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,5 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 28 keer op goal geschoten, gemiddeld 7 keer per wedstrijd. The Reds schoten het vaakst op doel, namelijk zestien keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,5. Liverpool scoorde met twee kopballen de meeste.

The Reds bezig met winstreeks

De ploeg uit Liverpool is goed op dreef. De club kon de laatste vier wedstrijden winnen. De vorige competitiewedstrijd won Liverpool van United met 3-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Liverpool vier wedstrijden en speelde er één gelijk. Liverpool hield viermaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Liverpool:

• scoorde 93 goals deze competitie in 41 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,27.
  • scoorde thuis 51 keer en uit 42 keer.
  • spelers schoten 202 keer op goal, gemiddeld 4,93 keer per duel.

Spelerstats Liverpool:

• Luis Díaz en Mohamed Salah zijn de topscorers van de ploeg uit Liverpool deze competitie, met ieder drie doelpunten.
  • Luis Díaz en Mohamed Salah scoorden twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Luis Díaz maakte één goal uit een kopbal.
  • Mohamed Salah scoorde driemaal met de linkervoet.
  • Luis Díaz scoorde éénmaal met de rechtervoet.
  • Mohamed Salah gaf drie keer een assist.

Forest zonder richting

The Tricky Trees geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Forest gelijk tegen Wolverhampton (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Tricky Trees twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Forest de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Nottingham Forest:

• scoorde thuis 29 keer en uit 23 keer.
  • de spelers schoten in totaal 116 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,83 keer per wedstrijd.