Brentford
Brentford

Manchester United - Brentford: statistieken Premier League

Komende zaterdag staat Manchester United tegen Brentford op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. United lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Brentford, maar zijn The Bees in Old Trafford in betere vorm?

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze duels won de formatie van Erik ten Hag viermaal, de formatie van Thomas Frank won er één en één keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Brentford op papier beter dan United. De formatie van Thomas Frank won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Manchester won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Manchester United - Brentford
16.00, Old Trafford
Scheidsrechter, Sam Barrott

Terugkijkend: United wint meer onderlinge duels dan Brentford

United en The Bees troffen elkaar vanaf 2018 zes keer in de Premier League:
  • Er vielen zeventien goals, gemiddeld 2,83 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk tien goals. Dit is een gemiddelde van 1,67 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 40 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,67 keer per wedstrijd. Beide teams schoten even vaak op doel.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,5. United scoorde met twee kopballen de meeste.

The Red Devils al een tijd zonder winst

The Red Devils hebben het lastig en kunnen de laatste drie duels niet winnen. Het vorige duel speelde United gelijk tegen Villa. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Mancunians één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. United hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Manchester United:

• scoorde vijf goals deze competitie in zeven wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,71.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden één van deze goals en uit vier doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 29 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,14 keer per wedstrijd.

Spelerstats Manchester United:

• Matthijs de Ligt scoorde éénmaal met het hoofd.
  • Amad Diallo scoorde één keer met de linkervoet.

De ploeg uit Brentford scoort veel

The Bees scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,2 doelpunten. Brentford boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Wolverhampton. Het werd 5-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Bees twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. Brentford hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Brentford:

• maakte dertien doelpunten in zeven competitieduels, een gemiddelde van 1,86.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden elf van deze goals en uit twee doelpunten.
  • spelers schoten 27 keer op goal, gemiddeld 3,86 keer per duel.