30 januari 2024
20.30
Arsenal

Nottingham Forest - Arsenal: statistieken Premier League

Aanstaande dinsdag speelt Nottingham Forest thuis tegen Arsenal in de 22e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Arsenal in het voordeel tegen Forest. Wat wordt de uitkomst in City Ground?

Nottingham-Forest-fans

Arsenal won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Emirates Stadium, met 2-1. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. De ploegen wonnen toen ieder éénmaal

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Arsenal het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Forest won tweemaal, driemaal verloren en niet gelijkgespeeld.

Nottingham Forest - Arsenal
20.30, City Ground

Terugkijkend: Arsenal wint meer onderlinge duels dan Forest

Forest en The Gunners kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Premier League:
  • Er vielen negen goals, gemiddeld 3 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,67 goals per duel.
  • Daarnaast werd er zeventien keer op goal geschoten, gemiddeld 5,67 keer per wedstrijd. Spelers van Arsenal schoten het vaakst, namelijk dertien keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,33. Arsenal scoorde met één kopbal de meeste.

Forest kleurloos

The Tricky Trees geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Forest van Brentford. Het werd 2-3. De afgelopen vijf competitieduels won Forest twee wedstrijden en verloor er drie Forest hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Nottingham Forest:

• scoorde 26 goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,24.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden veertien van deze goals en uit twaalf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 45 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,14 keer per wedstrijd.