18.30
Borussia Monchengladbach
Borussia Mönchengladbach

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach: statistieken Bundesliga

Aanstaande zaterdag speelt RB Leipzig thuis tegen Borussia Mönchengladbach in de 22e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Leipzig lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Gladbach, maar zijn Die Fohlen in de Red Bull Arena in betere vorm?

Leipzig won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Borussia-Park, met 0-1. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Leipzig zesmaal, Gladbach won er drie en één keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Gladbach op papier beter dan Leipzig. De ploeg uit Mönchengladbach won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De ploeg uit Leipzig won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach
Bundesliga
18.30, Red Bull Arena

Terugblik: Leipzig wint onderlinge duels vaker dan Gladbach

De ploeg uit Leipzig en Die Fohlen troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Bundesliga:
  • Er vielen 35 goals, gemiddeld 3,18 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twintig doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,82 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 86 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,82 keer per wedstrijd. Die Roten Bullen schoten het vaakst op doel, namelijk 53 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,18. Die Roten Bullen maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Die Roten Bullen kleurloos

Die Roten Bullen geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Leipzig gelijk tegen Augsburg (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Roten Bullen één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Leipzig de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats RB Leipzig:

• scoorde 46 goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,19.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 28 van deze goals en uit achttien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 93 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,43 keer per wedstrijd.