15.30
Augsburg
FC Augsburg

RB Leipzig - FC Augsburg: statistieken Bundesliga

Aanstaande zaterdag speelt RB Leipzig thuis tegen FC Augsburg in de 5e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Leipzig in het voordeel tegen Augsburg. Welke uitslag levert het komende duel op?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar twaalfmaal tegen in de Bundesliga. Leipzig won zeven wedstrijden en vijfmaal was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Leipzig het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. Augsburg won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

RB Leipzig - FC Augsburg
Bundesliga
15.30, Red Bull Arena

Terugkijkend: Leipzig wint meer onderlinge duels dan Augsburg

De ploeg uit Leipzig en Die Fuggerstädter kwamen elkaar sinds 2018 twaalfmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden 36 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negentien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,58 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 60 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5 schoten per wedstrijd. Die Roten Bullen schoten het vaakst op doel, namelijk 45 keer.
  • Zesmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,5. Leipzig scoorde met vijf kopballen de meeste.

De ploeg uit Leipzig al een tijd zonder verlies

Die Roten Bullen kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste vijftien wedstrijden won de club of speelde gelijk. De vorige competitiewedstrijd speelde Leipzig gelijk tegen St. Pauli (0-0). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Roten Bullen twee duels en speelden er drie gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Leipzig de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats RB Leipzig:

• scoorde 81 goals deze competitie in 38 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,13.
  • scoorde thuis 41 keer en uit 40 keer.
  • spelers schoten 156 keer op goal, gemiddeld 4,11 keer per duel.

Spelerstats RB Leipzig:

• Loïs Openda is met twee goals de topscorer van Die Roten Bullen in deze competitie.
  • Kevin Kampl scoorde éénmaal met het hoofd.
  • Loïs Openda scoorde twee keer met de rechtervoet.

FCA zonder richting

FCA kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. De vorige competitiewedstrijd verloor Augsburg van Mainz met 2-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Augsburg één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Augsburg de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft. Samuel Essende speelt het komende duel niet, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats FC Augsburg:

• maakte 57 doelpunten in 38 competitieduels, een gemiddelde van 1,5.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 33 van deze goals en uit 24 doelpunten.
  • spelers schoten 94 keer op goal, gemiddeld 2,47 keer per duel.