Wolfsburg
VfL Wolfsburg

RB Leipzig - VfL Wolfsburg: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat RB Leipzig tegen VfL Wolfsburg op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Leipzig in het voordeel tegen Wolfsburg. Wat wordt het deze keer in de Red Bull Arena?

Wolfsburg won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Volkswagen Arena, met 2-1. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Bundesliga. Van deze wedstrijden won Leipzig vier keer, Wolfsburg won er twee en vier keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Leipzig op papier beter dan Wolfsburg. De ploeg uit Leipzig won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Wolfsburg won éénmaal, verloor vier duels en speelde niet gelijk.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg
Bundesliga
15.30, Red Bull Arena

Terugblik: Leipzig wint onderlinge duels vaker dan Wolfsburg

De ploeg uit Leipzig en Die Wölfen kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen 24 goals, gemiddeld 2,18 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk veertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,27 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 76 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,91 schoten per wedstrijd. Die Roten Bullen schoten het vaakst op doel, namelijk 48 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,36. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

De ploeg uit Leipzig al een tijd zonder verlies

De ploeg uit Leipzig kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste vijf duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Leipzig boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Freiburg. Het werd 4-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Roten Bullen vier duels en speelden er één gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Leipzig de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats RB Leipzig:

• scoorde 64 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,29.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 32 van deze goals en uit 32 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 128 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,57 keer per wedstrijd.

Spelerstats RB Leipzig:

• Loïs Openda is de topscorer van de ploeg uit Leipzig deze competitie, met 21 doelpunten.
  • Loïs Openda en Benjamin Sesko scoorden ieder viermaal met het hoofd.
  • Loïs Openda maakte vijf goals met de linkervoet.
  • Loïs Openda scoorde twaalf keer met de rechtervoet.