6 april 2024
15.30
RB Leipzig

SC Freiburg - RB Leipzig: statistieken Bundesliga

Aanstaande zaterdag speelt SC Freiburg thuis tegen RB Leipzig in de 28e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Leipzig in het voordeel tegen Freiburg. Welke uitslag levert het komende duel op?

sc-freiburg-fans-2

Leipzig won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Red Bull Arena, met 3-1. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Freiburg tweemaal, de ploeg uit Leipzig won er vijf en drie keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Leipzig het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Freiburg won tweemaal, tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

SC Freiburg - RB Leipzig
Bundesliga
15.30, Europa-Park Stadion

Terugkijkend: Leipzig wint meer onderlinge duels dan Freiburg

De ploeg uit Freiburg en Die Roten Bullen troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Bundesliga:
  • Er vielen 30 goals, gemiddeld 2,73 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negentien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,73 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 70 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,36 keer per wedstrijd. Spelers van Leipzig schoten het vaakst, namelijk 44 keer.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,27. Der Breisgau-Brasilianer maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Der Breisgau-Brasilianer scoren veel

De ploeg uit Freiburg scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2 goals per wedstrijd. Freiburg boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Gladbach. Het werd 3-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Der Breisgau-Brasilianer twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Freiburg de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats SC Freiburg:

• scoorde 39 goals deze competitie in 27 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,44.
  • scoorde thuis 24 keer en uit vijftienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 87 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,22 keer per wedstrijd.