20.45
Sassuolo
Sassuolo

SS Lazio - Sassuolo: statistieken Serie A

Komende zondag staat SS Lazio tegen Sassuolo op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Lazio in het voordeel tegen Sassuolo. Wat wordt de uitkomst in Stadio Olimpico?

Lazio Roma

Eerder dit seizoen won Lazio met 0-2 in Reggio Emilia. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Lazio vijf keer, Sassuolo won er drie en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Lazio op papier beter dan Sassuolo. SS Lazio won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Sassuolo won éénmaal, verloor vier duels en speelde niet gelijk.

SS Lazio - Sassuolo
Serie A
26 mei 2024
20.45, Stadio Olimpico
Scheidsrechter, Paride Tremolada

Terugkijkend: Lazio wint meer onderlinge duels dan Sassuolo

SS Lazio en de spelers van Sassuolo kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Serie A:
  • Er werden 29 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,64 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijftien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,36 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 52 keer op goal geschoten, gemiddeld 4,73 keer per wedstrijd. Spelers van Lazio schoten het vaakst, namelijk 29 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,27. De spelers van Sassuolo maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

SS Lazio al een tijd zonder verlies

SS Lazio kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste zes duels won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd speelde Lazio gelijk tegen Inter (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van SS Lazio drie duels en speelden er twee gelijk. Lazio hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats SS Lazio:

• scoorde 48 goals deze competitie in 37 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,3.
  • scoorde thuis 22 keer en uit 26 keer.
  • spelers schoten 90 keer op goal, gemiddeld 2,43 keer per duel.

Spelerstats SS Lazio:

• Ciro Immobile is de topscorer van SS Lazio deze competitie, met zeven doelpunten.
  • Valentín Castellanos maakte twee goals uit een kopbal.
  • Ciro Immobile scoorde zevenmaal met de rechtervoet.
  • Luis Alberto gaf zeven keer een assist.

Sassuolo scoort weinig

De spelers van Sassuolo scoorden de laatste vijf duels slechts 0,6 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Sassuolo van Cagliari met 0-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Sassuolo één duel en verloren er vier In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Sassuolo de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Sassuolo:

• scoorde thuis 23 keer en uit negentienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 109 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,95 keer per wedstrijd.