Crystal Palace

Tottenham Hotspur - Crystal Palace: statistieken Premier League

Komende zaterdag staat Tottenham Hotspur tegen Crystal Palace op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Spurs heeft historisch het overwicht bij treffers met Palace. Kunnen The Spurs dit doortrekken?

Tottenham-Hotspur

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Spurs. In Selhurst Park won Spurs met 1-2. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Spurs zeven keer, Palace won er één en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Spurs het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Palace won tweemaal, tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Tottenham Hotspur - Crystal Palace
16.00, Tottenham Hotspur Stadium
Scheidsrechter, John Brooks

Terugkijkend: Spurs wint meer onderlinge duels dan Palace

De ploeg van Ange Postecoglou en The Eagles troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Premier League:
  • Er werden 30 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,73 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk achttien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,64 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 50 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 4,55 schoten per wedstrijd. Spelers van beide ploegen schoten even vaak op het doel.
  • Zevenmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,64. The Spurs maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk zesmaal.

Spurs scoort veel

De ploeg van Ange Postecoglou scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2 goals per wedstrijd. Het vorige duel verloor Spurs van Wolverhampton. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Tottenham twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Spurs de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Tottenham Hotspur:

• scoorde 52 goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,08.
  • scoorde thuis 26 keer en uit 26 keer.
  • spelers schoten 97 keer op goal, gemiddeld 3,88 keer per duel.

Spelerstats Tottenham Hotspur:

• Son Heung-min is met twaalf goals de topscorer van The Spurs in deze competitie.
  • Richarlison maakte drie goals uit een kopbal.
  • Richarlison en Son Heung-min scoorden ieder vier keer met de linkervoet.
  • Son Heung-min scoorde acht keer met de rechtervoet.
  • Pedro Porro gaf zeven keer een assist.

De ploeg uit Londen zonder richting

The Eagles geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd won Palace van Burnley met 3-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Eagles twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Palace de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Crystal Palace:

• maakte tijdens thuiswedstrijden achttien van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 79 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,04 keer per wedstrijd.