17.30
Dortmund
Borussia Dortmund

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund: statistieken Bundesliga

Aanstaande zondag speelt VfB Stuttgart thuis tegen Borussia Dortmund in de 4e ronde van de Bundesliga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Dortmund in het voordeel tegen Stuttgart. Wat wordt het deze keer in de MHPArena?

vfb-stuttgart-fans-2

In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Stuttgart drie keer, Dortmund won er zes en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De afgelopen vijf duels in Bundesliga lijken de resultaten van de ploegen op elkaar: ze wonnen ieder driemaal en verloren éénmaal.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund
Bundesliga
17.30, MHPArena

Terugkijkend: Dortmund wint meer onderlinge duels dan Stuttgart

De ploeg uit Stuttgart en Die Borussen troffen elkaar vanaf 2018 tien keer in de Bundesliga:
  • Er werden 39 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,9 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk 25 goals. Dit is een gemiddelde van 2,5 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 59 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,9 schoten per wedstrijd. Die Borussen schoten het vaakst op doel, namelijk 32 keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,2. Die Schwaben maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Die Schwaben scoren veel

Die Schwaben scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,4 doelpunten. Stuttgart boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Gladbach. Het werd 3-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Stuttgart drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Stuttgart de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats VfB Stuttgart:

• maakte 85 doelpunten in 37 competitieduels, een gemiddelde van 2,3.
  • scoorde thuis 53 keer en uit 32 keer.
  • spelers schoten 151 keer op goal, gemiddeld 4,08 keer per duel.

Spelerstats VfB Stuttgart:

• Ermedin Demirovic is de topscorer van de ploeg uit Stuttgart deze competitie, met drie doelpunten.
  • Ermedin Demirovic scoorde éénmaal met het hoofd.
  • Fabian Rieder gaf twee keer een assist.

BVB scoort veel

Die Borussen scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2 doelpunten. De vorige competitiewedstrijd won Dortmund van Heidenheim met 4-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Borussen drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Dortmund de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Borussia Dortmund:

• maakte 74 doelpunten in 37 competitieduels, een gemiddelde van 2.
  • scoorde thuis 43 keer en uit 31 keer.
  • de spelers schoten in totaal 131 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,54 keer per wedstrijd.