RB Leipzig

VfB Stuttgart - RB Leipzig: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat VfB Stuttgart tegen RB Leipzig op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Leipzig heeft historisch het overwicht bij treffers met Stuttgart. Kunnen Die Roten Bullen dit doortrekken?

vfb-stuttgart-fans-2

Leipzig won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Red Bull Arena, met 5-1. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Leipzig zeven keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Leipzig op papier beter dan Stuttgart. De ploeg uit Leipzig won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Stuttgart won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

VfB Stuttgart - RB Leipzig
Bundesliga
15.30, MHPArena

Terugkijkend: Leipzig wint meer onderlinge duels dan Stuttgart

De ploeg uit Stuttgart en Die Roten Bullen kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen 26 goals, gemiddeld 2,89 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zeventien goals. Dit is een gemiddelde van 1,89 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 72 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 8 schoten per wedstrijd. Spelers van Leipzig schoten het vaakst, namelijk 48 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,22. Leipzig scoorde met twee kopballen de meeste.

Stuttgart kleurloos

Die Schwaben geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Stuttgart van Bochum. Het werd 0-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Schwaben één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Stuttgart hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats VfB Stuttgart:

• scoorde 38 goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,11.
  • scoorde thuis 26 keer en uit twaalfmaal.
  • de spelers schoten in totaal 72 keer op goal. Dit is gemiddeld 4 keer per wedstrijd.

Spelerstats VfB Stuttgart:

• Serhou Guirassy is de topscorer van de ploeg uit Stuttgart deze competitie, met zeventien doelpunten.
  • Deniz Undav maakte drie goals uit een kopbal.
  • Enzo Millot en Serhou Guirassy scoorden ieder twee keer met de linkervoet.
  • Serhou Guirassy scoorde dertien keer met de rechtervoet.
  • Chris Führich gaf vijf keer een assist.