15.30
Augsburg
FC Augsburg

VfL Bochum - FC Augsburg: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat VfL Bochum tegen FC Augsburg op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Bochum in het voordeel tegen Augsburg. Welke uitslag levert het komende duel op?

vfl bochum fans

Het duel eindigde eerder dit seizoen in gelijkspel (2-2) in Augsburg. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Bochum drie keer en Augsburg won er één.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Bochum het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Augsburg won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

VfL Bochum - FC Augsburg
Bundesliga
15.30, Vonovia Ruhrstadion

Terugblik: Bochum wint onderlinge duels vaker dan Augsburg

De ploeg uit Bochum en Die Fuggerstädter kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er vielen zeventien goals, gemiddeld 3,4 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk negen goals. Dit is een gemiddelde van 1,8 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 35 keer op goal geschoten, gemiddeld 7 keer per wedstrijd. Spelers van Bochum schoten het vaakst, namelijk 21 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,4. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

De ploeg uit Bochum zonder richting

De ploeg uit Bochum kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel verloor Bochum van Dortmund. Het werd 1-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Der Blau twee duels, verloren tweemaal en speelden één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Bochum de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats VfL Bochum:

• scoorde 21 goals deze competitie in negentien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,11.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden veertien van deze goals en uit zeven doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 63 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,32 keer per wedstrijd.