1. FC Köln

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat VfL Wolfsburg tegen 1. FC Köln op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Wolfsburg heeft historisch het overwicht bij treffers met Köln. Kunnen Die Wölfen dit doortrekken?

vfl wolfsburg fans

Wolfsburg won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het RheinEnergieStadion, met 1-2. In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Wolfsburg vier keer, Köln won er drie en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Wolfsburg het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Köln won niet, driemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln
Bundesliga
15.30, Volkswagen Arena

Terugkijkend: Wolfsburg wint meer onderlinge duels dan Köln

De ploeg uit Wolfsburg en Die Geißböcke kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden 29 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,22 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vijftien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,67 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 57 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,33 schoten per wedstrijd. Die Wölfen schoten het vaakst op doel, namelijk 30 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,44. Köln scoorde met drie kopballen de meeste.

De ploeg uit Wolfsburg al een tijd zonder winst

De ploeg uit Wolfsburg heeft het moeilijk en kan de laatste drie wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Wolfsburg gelijk tegen Heidenheim. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Die Wölfen één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Wolfsburg de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats VfL Wolfsburg:

• scoorde 22 goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,22.
  • scoorde thuis twaalf keer en uit tienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 60 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,33 keer per wedstrijd.

Spelerstats VfL Wolfsburg:

• Jonas Wind is de topscorer van de ploeg uit Wolfsburg deze competitie, met negen doelpunten.
  • Václav Cerný scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Jonas Wind maakte één goal uit een kopbal.
  • Václav Cerný maakte twee goals met de linkervoet.
  • Jonas Wind scoorde zeven keer met de rechtervoet.

Die Geißböcke al een tijd zonder winst

De ploeg uit Keulen heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Köln van Dortmund. Het werd 0-4. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren Die Geißböcke drie duels en speelden er twee gelijk. Köln hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats 1. FC Köln:

• scoorde elf goals deze competitie in achttien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,61.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zeven van deze goals en uit vier doelpunten.
  • spelers schoten 72 keer op goal, gemiddeld 4 keer per duel.