Borussia Dortmund

Werder Bremen - Borussia Dortmund: statistieken Bundesliga

Komende zaterdag staat Werder Bremen tegen Borussia Dortmund op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Dortmund heeft historisch het overwicht bij treffers met Werder. Kunnen Die Borussen dit doortrekken?

Werder Bremen fans

In de afgelopen vijf Bundesliga-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze duels won Werder éénmaal, BVB won er zeven en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden lijken de resultaten van de ploegen op elkaar: Die Grün-Weißen wonnen twee keer en verloren niet. De ploeg uit Dortmund won drie duels en verloor tweemaal.

Werder Bremen - Borussia Dortmund
Bundesliga
15.30, wohninvest Weserstadion

Terugblik: Dortmund wint onderlinge duels vaker dan Werder

De ploeg uit Bremen en Die Borussen kwamen elkaar sinds 2018 tienmaal tegen in de Bundesliga:
  • Er werden 32 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,2 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zeventien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,7 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 75 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,5 keer per wedstrijd. Die Borussen schoten het vaakst op doel, namelijk 50 keer.
  • Er werden zes goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,6. Dortmund scoorde met vier kopballen de meeste.

Werder al een tijdje ongeslagen

Werder speelt stabiel. De laatste zes wedstrijden won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd speelde Werder gelijk tegen Augsburg (2-2). De afgelopen vijf competitieduels won Werder twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. Werder hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Werder Bremen:

• maakte 50 doelpunten in 35 competitieduels, een gemiddelde van 1,43.
  • scoorde thuis 29 keer en uit 21 keer.
  • spelers schoten 88 keer op goal, gemiddeld 2,51 keer per duel.

Spelerstats Werder Bremen:

• Felix Agu en Justin Njinmah zijn de topscorers van de ploeg uit Bremen deze competitie, met ieder één doelpunt.
  • Justin Njinmah scoorde éénmaal met het hoofd.
  • Felix Agu maakte één goal met de rechtervoet.
  • Mitchell Weiser gaf tweemaal een assist.

Dortmund scoort veel

Die Borussen scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,4 doelpunten. Dortmund boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Eintracht. Het werd 2-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Dortmund drie wedstrijden en verloor er twee In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Dortmund de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Borussia Dortmund:

• scoorde 70 goals deze competitie in 35 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2.
  • scoorde thuis 39 keer en uit 31 keer.
  • de spelers schoten in totaal 125 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,57 keer per wedstrijd.