Arsenal

West Ham United - Arsenal: statistieken Premier League

Komende zondag staat West Ham United tegen Arsenal op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Arsenal in het voordeel tegen West Ham. Wat wordt het deze keer in het London Stadium?

West-Ham-United

West Ham won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Emirates Stadium, met 0-2. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Premier League. Van deze wedstrijden won West Ham één keer, Arsenal won er zeven en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Arsenal op papier beter dan West Ham. Het team van Mikel Arteta won drie keer, verloor twee wedstrijden en speelde nul keer gelijk. De ploeg van manager David Moyes won éénmaal, verloor één duel en speelde driemaal gelijk.

West Ham United - Arsenal
15.00, London Stadium
Scheidsrechter, Craig Pawson

Terugblik: Arsenal wint onderlinge duels vaker dan West Ham

De ploeg uit Stratford en The Gunners kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Premier League:
  • Er vielen 34 goals, gemiddeld 3,09 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zestien goals. Dit is een gemiddelde van 1,45 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 67 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,09 keer per wedstrijd. Spelers van Arsenal schoten het vaakst, namelijk 40 keer.
  • Er werden vijf goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,45. The Gunners maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

West Ham al een tijdje zonder winst

De ploeg van manager David Moyes heeft het zwaar en kan de laatste vier duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor West Ham van United. Het werd 0-3. De afgelopen vijf competitieduels won West Ham één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield West Ham de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats West Ham United:

• maakte 36 doelpunten in 23 competitieduels, een gemiddelde van 1,57.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden achttien van deze goals en uit achttien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 57 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,48 keer per wedstrijd.

Spelerstats West Ham United:

• Jarrod Bowen is de topscorer van de ploeg uit Stratford deze competitie, met elf doelpunten.
  • Jarrod Bowen maakte drie goals uit een kopbal.
  • Jarrod Bowen scoorde zes keer met de linkervoet.
  • James Ward-Prowse gaf zes keer een assist.

The Gunners scoren veel

Het team van Mikel Arteta scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,2 goals per wedstrijd. Arsenal boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Liverpool. Het werd 3-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Gunners drie duels en verloren er twee In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Arsenal de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Arsenal:

• scoorde 47 goals deze competitie in 23 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,04.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 30 van deze goals en uit zeventien doelpunten.
  • spelers schoten 81 keer op goal, gemiddeld 3,52 keer per duel.