Aston Villa

West Ham United - Aston Villa: statistieken Premier League

Komende zaterdag staat West Ham United tegen Aston Villa op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. West Ham lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Villa, maar zijn The Lions in het London Stadium in betere vorm?

West-Ham-United

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Premier League. Van deze duels won de ploeg uit Stratford vijfmaal, de ploeg uit Birmingham won er één en vier keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Villa het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. West Ham won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

West Ham United - Aston Villa
18.30, London Stadium
Scheidsrechter, Tony Harrington

Terugkijkend: West Ham wint meer onderlinge duels dan Villa

West Ham en The Villians troffen elkaar vanaf 2018 tien keer in de Premier League:
  • Er vielen 27 goals, gemiddeld 2,7 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk achttien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,8 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 57 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,7 schoten per wedstrijd. Spelers van Villa schoten het vaakst, namelijk 31 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,4. West Ham scoorde met drie kopballen de meeste.

The Hammers kleurloos

De ploeg uit Stratford kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. De vorige competitiewedstrijd verloor West Ham van City met 1-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Bubbles één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. West Ham hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats West Ham United:

• maakte 60 doelpunten in 38 competitieduels, een gemiddelde van 1,58.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 31 van deze goals en uit 29 doelpunten.
  • spelers schoten 94 keer op goal, gemiddeld 2,47 keer per duel.

Villa al een tijdje zonder winst

De ploeg uit Birmingham heeft het zwaar en kan de laatste vier duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Villa van Palace met 0-5. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Unai Emery één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. Villa hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.