15.00
Fulham
Fulham

West Ham United - Fulham: statistieken Premier League

Komende zondag staat West Ham United tegen Fulham op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt West Ham in het voordeel tegen Fulham. Wat wordt de uitkomst in het London Stadium?

West-Ham-United

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Fulham. In Craven Cottage won Fulham met 5-0. In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won West Ham vijf keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert West Ham op papier beter dan Fulham. De ploeg van manager David Moyes won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. De ploeg uit Fulham won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

West Ham United - Fulham
15.00, London Stadium
Scheidsrechter, Stuart Attwell

Terugkijkend: West Ham wint meer onderlinge duels dan Fulham

De ploeg uit Stratford en The Cottagers kwamen elkaar sinds 2018 zevenmaal tegen in de Premier League:
  • Er werden zeventien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,43 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk tien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,43 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 48 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,86 schoten per wedstrijd. Spelers van West Ham schoten het vaakst, namelijk 28 keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,57. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

De ploeg uit Stratford zonder richting

The Bubbles geven laatste wedstrijden weinig richting. West Ham boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Wolverhampton. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen The Bubbles één duel, verloren éénmaal en speelden drie keer gelijk. West Ham hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats West Ham United:

• scoorde 52 goals deze competitie in 32 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,62.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 26 van deze goals en uit 26 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 76 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,38 keer per wedstrijd.

Spelerstats West Ham United:

• Jarrod Bowen is de topscorer van de ploeg van manager David Moyes deze competitie, met vijftien doelpunten.
  • Jarrod Bowen scoorde viermaal met het hoofd.
  • Jarrod Bowen maakte acht goals met de linkervoet.
  • James Ward-Prowse en Mohammed Kudus scoorden ieder vier keer met de rechtervoet.
  • James Ward-Prowse en Vladimír Coufal gaven ieder zeven keer een assist.