21.15
Manchester_United
Manchester United

Wolverhampton Wanderers - Manchester United: statistieken Premier League

Aanstaande donderdag speelt Wolverhampton Wanderers thuis tegen Manchester United in de 22e ronde van de Premier League. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. United heeft historisch het overwicht maar Wolverhampton lijkt in betere vorm. Kunnen The Mancunians dit doortrekken?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door United. In Old Trafford won United met 1-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Premier League. Van deze duels won de ploeg van manager Gary O'Neill tweemaal, de ploeg uit Manchester won er vijf en drie keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Wolverhampton op papier beter dan United. De ploeg van manager Gary O'Neill won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. De ploeg uit Manchester won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Wolverhampton Wanderers - Manchester United
21.15, Molineux

Terugblik: United wint onderlinge duels vaker dan Wolverhampton

De ploeg van manager Gary O'Neill en The Mancunians troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Premier League:
  • Er werden zeventien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 1,55 goals per duel.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er 75 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,82 schoten per wedstrijd. Spelers van Wolverhampton schoten het vaakst, namelijk 41 keer.
  • Er werden twee goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,18. The Mancunians maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Wolverhampton al een tijdje ongeslagen

De ploeg van manager Gary O'Neill kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste vier duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Wolverhampton gelijk tegen Brighton. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Wolverhampton drie wedstrijden, verloor éénmaal en speelde één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Wolverhampton de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Wolverhampton Wanderers:

• scoorde 30 goals deze competitie in 21 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,43.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zestien van deze goals en uit veertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 58 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,76 keer per wedstrijd.