17.30
Newcastle_United
Newcastle United

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United: statistieken Premier League

Komende zondag staat Wolverhampton Wanderers tegen Newcastle United op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Newcastle in het voordeel tegen Wolverhampton. Wat wordt de uitkomst in Molineux?

In de afgelopen vijf Premier League-seizoenen zijn de ploegen elkaar twaalfmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg van manager Gary O'Neill tweemaal, de ploeg van Eddie Howe won er drie en zeven keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Newcastle het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Wolverhampton won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Wolverhampton Wanderers - Newcastle United
17.30, Molineux

Terugkijkend: Newcastle wint meer onderlinge duels dan Wolverhampton

De ploeg van manager Gary O'Neill en The Magpies troffen elkaar vanaf 2018 twaalf keer in de Premier League:
  • Er werden 29 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,42 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vijftien goals. Dit is een gemiddelde van 1,25 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 72 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6 schoten per wedstrijd. The Wolves schoten het vaakst op doel, namelijk 38 keer.
  • Achtmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,67. Newcastle scoorde met vijf kopballen de meeste.

The Wolves al een tijd zonder winst

De ploeg van manager Gary O'Neill heeft het moeilijk en kan de laatste zes wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel speelde Wolverhampton gelijk tegen Forest. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg van manager Gary O'Neill vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Wolverhampton de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Wolverhampton Wanderers:

• scoorde 53 goals deze competitie in 41 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,29.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 28 van deze goals en uit 25 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 119 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,9 keer per wedstrijd.