Voorspelling FA Cup-finale: kan Ten Hag's United nu wel op tegen kampioen City?

Wembley Stadium, decor van de FA Cup Finale

Voorspelling FA Cup-finale: kan Ten Hag's United nu wel op tegen kampioen City?

Het Engelse voetbalseizoen komt zaterdag ten einde met de finale van de FA Cup. Als altijd is Wembley het decor van de eindstrijd, al had het makkelijker geweest het duel een stuk noordelijker te spelen. Net als vorig jaar is de finale een Manchester Derby. Uiteraard is kampioen City de favoriet, maar het blijft een finale!

Manchester City - Manchester United
Finale FA Cup
25 mei, 16.00 uur
Wembley Stadium, Londen (Eng)

De Engelse pers is het er wel over eens. Verliest United zaterdag de finale van de FA Cup, dan zijn de dagen van Ten Hag in Manchester geteld. Maar ook bij winst is het nog maar de vraag of de oud-trainer van Ajax aan mag blijven. De exit van Mauricio Pochettino bij Chelsea lijkt slecht nieuws voor Ten Hag. De Argentijn wordt nadrukkelijk genoemd als opvolger van de Nederlander bij United. Hoe dan ook zal Ten Hag de beker graag willen winnen. Het zou na het veroveren van de League Cup vorig jaar betekenen dat de Tukker ook in zijn tweede seizoen bij United een prijs wint. De onvrede over hem mag dan groot zijn, in de zes jaar voor de Ten Hag aan het roer kwam won United helemaal geen prijs.

Dat United zaterdag in de finale staat had nog heel wat voeten in de aarde. In de halve finale namen The Reds het op tegen eerstedivisionist Coventry City en toen Bruno Fernandes na een klein uur spelen de 3-0 scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ten Hag en zijn ploeg. Diep in blessuretijd voltooide Coventry de comeback en dwong de club uit het Championship een verlenging af. In de 121e minuut leek Coventry de stunt compleet te maken, maar de VAR zette een streep door de winnende treffer. United nam vervolgens de penalty's beter en kwam zo met de schrik vrij. Ook City had het niet gemakkelijk in de halve finale. Tegen Chelsea speelde de ploeg van Pep Guardiola allesbehalve groots. Een doelpunt van Bernardo Silva in de slotfase bezorgde City een ticket naar de eindstrijd.

Voorspelling TOTO

Ten Hag gaat dus op voor zijn tweede prijs bij United, maar zal zelf ook beseffen dat hij voor een meer dan lastige opdracht staat. Hoewel de concurrentie in de Premier League groter dan ooit was bleven The Citizens dit seizoen lang op koers voor het onmogelijke: het winnen van twee trebles op rij. City werd weliswaar kampioen, maar na de uitschakeling in de Champions League door Real Madrid is het winnen van de dubbel nog het hoogst haalbare. Real liet zien dat City wel degelijk te kloppen is. Maar United is natuurlijk niet van het niveau van De Koninklijke. Zelfs als de ploeg van Guardiola zaterdag niet goed speelt zien we United nog niet zo snel winnen. In finales is alles mogelijk, en we gunnen Ten Hag uiteraard zijn tweede prijs, maar gaan voor een zege voor City waarbij United wel een doelpuntje maakt.

WEDTIP
Correct score combinatie City wint met 2-1, 3-1 of 4-1 > 3.55

Waar kun je Manchester City - Manchester United zien op tv?

De FA Cup-finale tussen Manchester City en Manchester United wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur uitgezonden op ZIGGO Sports.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?