Roland Garros, de gravel grandslam op de tenniskalender

Roland Garros is een jaarlijks tennistoernooi dat plaatsvindt in Parijs, Frankrijk. Het toernooi is een van de vier Grand Slam-toernooien in het professionele tennis. Het speeloppervlak is rood gravel, wat het uniek maakt in vergelijking met andere grote toernooien. Het evenement trekt 's werelds beste tennisspelers en -speelsters aan en wordt gehouden gedurende twee weken in mei en juni. Het toernooi is vernoemd naar de Franse luchtvaartpionier Roland Garros. Het omvat wedstrijden in verschillende categorieën, waaronder herenenkelspel, damesenkelspel, heren- en damesdubbelspel, en gemengd dubbelspel. De winnaars van Roland Garros worden beschouwd als enkele van de meest prestigieuze kampioenen in het tennis. Het toernooi staat bekend om zijn tradities, waaronder de kleiachtige ondergrond, de emblematische trofeeën en de Franse flair en stijl die het evenement omringen.

ZET IN & WIN!

Waar kun je Roland Garros bekijken?

Je bent op zoek naar vierkante ogen en wilt de eerste ronde, tweede ronde, derde ronde, vierde ronde, kwartfinales, halve finales en finale kijken? Of je wilt gewoon live tennis kijken en alle deelnemers wel een keer zien spelen. No worries, gelukkig kun je zo'n beetje iedere wedstrijd live kijken. Als je een fan bent van tennis zijn er verschillende opties om live Roland Garros te kijken.

Finale Roland Garros 2023

Rafael Nadal zal de grote afwezige zijn dit jaar op Roland Garros. De 14-voudig kampioen kampt met een blessure en wil er alles aan doen om in 2024 afscheid te nemen van de toernooien die hem lief zijn. Wie gaat het stokje overnemen van de gravelmaster?

Topfavorieten en opkomende sterren: wie wint Roland Garros 2023 bij de heren?

Carlos Alcaraz en Novak Djokovic: de topfavorieten voor de titel

Met Rafael Nadal buiten beschouwing gelaten vanwege een blessure, kijken alle tennisfans vol verwachting uit naar de kansen van de andere getalenteerde spelers om Roland Garros te winnen. Carlos Alcaraz en Novak Djokovic staan bovenaan ons lijstje. Deze jonge Spanjaard en de ervaren Serviër worden gezien als de topfavorieten om de titel te grijpen.

Sinner, Rune, Tsitsipas en Ruud: uitdagers met potentieel

Maar laten we de andere spelers niet vergeten. Jannik Sinner, Holger Rune, Stefanos Tsitsipas en Casper Ruud hebben allemaal een iets grotere uitdaging voor zich, maar hun kansen zijn zeker niet te onderschatten. Sinner en Rune worden beschouwd als serieuze kanshebbers. Ook Tsitsipas en Ruud hebben bewezen dat ze kunnen concurreren met de besten.

Opkomende sterren en outsiders: Auger-Aliassime, Zverev en Medvedev

Daarnaast hebben we spelers zoals Felix Auger-Aliassime, Alexander Zverev en Daniil Medvedev. Hoewel ze misschien niet als de topfavorieten worden beschouwd op deze ondergrond, kunnen ze zeker voor verrassingen zorgen.

Met Nadal uitgeschakeld, ligt de weg naar de titel wijd open. Wie denk jij dat er geschiedenis gaat schrijven op Roland Garros?

Kom meer te weten over de Finale Roland Garros 2023!

ZET IN & WIN!

Iga Swiatek op zoek naar derde French Open-titel bij de dames

Iga Swiatek: de verdedigende kampioen

Iga Swiatek zal met volle overgave de strijd aangaan om haar kroon te behouden tijdens het vrouwenkampioenschap op Roland Garros. Na haar opeenvolgende overwinningen in 2022, streeft ze ernaar de eerste speelster te worden die drie French Open-titels op haar naam schrijft sinds Serena Williams in 2015. Met haar dominante speelstijl en vastberadenheid op de baan, heeft Swiatek zich ontpopt als een geduchte tegenstander voor iedereen die haar pad kruist.

Geduchte tegenstanders voor Swiatek

Hoewel Swiatek als favoriet wordt gezien, staat ze niet alleen in haar streven naar de titel. Het toernooi belooft enkele getalenteerde speelsters te verwelkomen die vastbesloten zijn om hun stempel te drukken op Roland Garros. Een van die speelsters is Elena Rybakina, die dit seizoen in topvorm is en indrukwekkende prestaties heeft neergezet. Met haar krachtige spel en vasthoudendheid zal ze ongetwijfeld een geduchte tegenstander zijn voor Swiatek.

Een andere uitdager die niet over het hoofd gezien mag worden, is Aryna Sabalenka. Deze getalenteerde speelster heeft bewezen dat ze in staat is om tegen de beste spelers ter wereld te concurreren. Haar agressieve spel en sterke service kunnen een bedreiging vormen voor Swiatek en haar ambities om de titel te behouden.

Naast Rybakina en Sabalenka zijn er nog andere speelsters die in staat zijn om voor verrassingen te zorgen op Roland Garros. Caroline Garcia, een ervaren Franse speelster, kan op haar thuisgrond voor de nodige opschudding zorgen. Haar kennis van de baan en steun van het lokale publiek maken haar een gevaarlijke tegenstander.

Bovendien kunnen de oppervlaktespecialisten Coco Gauff en Ons Jabeur ook een bedreiging vormen voor Swiatek. Gauff heeft al laten zien dat ze op jonge leeftijd in staat is om grote prestaties te leveren, terwijl Jabeur bekend staat om haar behendigheid op gravel. Deze speelsters kunnen de balans op het toernooi verstoren en hun eigen stempel drukken op de strijd om de titel.

Simona Halep zal geen bedreiging zijn voor de titel dit jaar, omdat er inmiddels twee zaken tegen haar lopen wegens gebruik van doping.

Speelschema Roland Garros

Natuurlijk willen we dat jij op het juiste moment voor de buis zit, daarom zullen we het speelschema in het enkelspel even benoemen:

Data wedstrijden:

  • 22-26 mei: Kwalificaties mannen/vrouwen

  • 28-30 mei: Eerste ronde enkelspel mannen/vrouwen

  • 31 mei-1 juni: Tweede ronde enkelspel mannen/vrouwen

  • 2-3 juni: Derde ronde enkelspel mannen/

  • 4-5 juni: Vierde ronde enkelspel mannen/vrouwen

  • 6-7 juni: Kwartfinales enkelspel mannen/vrouwen

  • 8-9 juni: ½ Halve finales enkelspel mannen/vrouwen

  • 10 juni: Finale enkelspel vrouwen

  • 11 juni: Finale enkelspel mannen

ZET IN & WIN!