20.00
Jong_AZ
Jong AZ

Helmond Sport - Jong AZ: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Aanstaande maandag speelt Helmond Sport thuis tegen Jong AZ in de 31e ronde van de Keuken Kampioen Divisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Jong AZ heeft historisch het overwicht bij treffers met Helmond. Kunnen de Alkmaarders dit doortrekken?

helmond-sport-stadion

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Jong AZ. In het AFAS Trainingscomplex won Jong AZ met 2-1. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar negenmaal tegen in de Keuken Kampioen Divisie. Van deze duels won de ploeg uit Helmond tweemaal, de ploeg van Jan Sierksma won er vier en drie keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Jong AZ het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Helmond won éénmaal, éénmaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

Helmond Sport - Jong AZ
20.00, GS Staalwerken Stadion
Scheidsrechter, Jesse Rozendal

Terugkijkend: Jong AZ wint meer onderlinge duels dan Helmond

De Helmondse ploeg en de Alkmaarders kwamen elkaar sinds 2018 tienmaal tegen in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er vielen 32 goals, gemiddeld 3,2 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk twintig doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2 goals per duel.

Helmond al een tijdje ongeslagen

De ploeg uit Helmond kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste drie duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Helmond gelijk tegen VVV. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Helmond één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Helmond de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Helmond Sport:

• scoorde 41 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,46.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 26 van deze goals en uit vijftien doelpunten.